De koers van Coureur wordt gereden door Bart

  • Gepassioneerde fietser (mountainbike en race)
  • Liefhebber van de (wieler)sport
  • Licentiaat in de Lichamelijke Opvoeding en gediplomeerd fietsenmaker
  • Papa van twee toffe kerels

 

Zorgeloos fietsen in stijl

"Stijlvol fietsen" en uren "zorgeloos fietsplezier" door de combinatie van design, functionaliteit en duurzaamheid. Dat is het ultieme doel van Coureur.

Daarom is Coureur er voor jou met unieke fietsen, stijlvolle fietskleding, functionele fietsaccessoires, veilige helmen, duurzame herstellingen en eerlijk advies.

 

Black Sheep Cycling België Europe stijlvolle fietskleding voor mannen

 

Uniek aanbod van fietsen, stijlvolle fietskledij, veilige helmen en functionele fietsaccessoires

Coureur is ontstaan vanuit een passie voor het fietsen en is geïnspireerd door persoonlijke voorkeuren voor specifieke producten en materialen. We kiezen er bewust voor om geen grote of mainstream merken aan te bieden maar kiezen voor een specifiek en uniek aanbod van stijlvolle, functionele en duurzame "niche-producten". Daarnaast vinden we het verhaal achter onze merken heel belangrijk. Zo kan je bij Coureur fietstassen vinden die met lokale arbeidskrachten in Engeland gemaakt worden (Restrap), fietsen die in beperkte oplages verkrijgbaar zijn (Bombtrack en Genesis) of helmen die ontwikkeld zijn op basis van wetenschappelijk onderzoek (POC). Omdat we op zoek gaan naar merken met een geloofwaardig verhaal en een gelijkaardige visie, is Coureur sinds 2020 ook de trotse en enige verdeler van Black Sheep Cycling in België, een stijlvol kledingmerk met unieke en exclusieve fietskledij:

 

"Being A Black Sheep is not about being a menace. It’s about being yourself. A mindset. The way we share our culture with our community. We are united in being individual. This is more than cycling apparel, it’s an investment in people, giving them the opportunity to enjoy cycling – regardless of age, ability or gender – and creating unique product that allows them to do that..

-

Be A Black Sheep.

Dedicated to being Different."

 

Black Sheep Cycling België Europe hippe fietskleding voor dames

 

Duurzaamheid en eerlijk advies

Coureur werd niet alleen opgericht vanuit een passie voor het fietsen maar ook vanuit de idee dat duurzame mobiliteit essentieel is om een bijdrage te leveren aan het behoud van deze mooie planeet. Het duurzaamheidsdenken zit daarnaast ook vervat in de dagelijkse werking van Coureur, zowel in het herstellen en het onderhouden van fietsen als in de keuze van ons aanbod. Dit betekent dat we fietsen, fietskledij en -accessoires aanbieden waarvan de kwaliteit op langere termijn gegarandeerd is en dat we gebruik maken van hoogwaardige materialen en producten bij het uitvoeren van de fietsherstellingen.

Het is ons ultieme doel om jou stijlvol op (de) weg helpen en uren zorgeloos fietsplezier te bezorgen. Dit is alleen mogelijk met persoonlijk en eerlijk advies, zowel bij de aankoop van een fiets, fietskleding en fietsaccessoires als bij het uitvoeren van fietsherstellingen. In onze fietsenwinkel adviseren we jou zoals we zelf graag geadviseerd worden.

 

Fietsbeleving

Fietsbeleving is onlosmakelijk verbonden met Coureur. Daarom organiseren we elke donderdagavond in de lente en de zomer de zogenaamde "After Work Rides". Dit zijn sportieve fietstochten die vertrekken aan de ingang van de fietsenwinkel en de wijde omgeving van Aalst doorkruisen. De data worden jaarlijks in het voorjaar bekend gemaakt via onze blog "Radio Peloton". De rit wordt op voorhand gedeeld via de Strava-club "de vroege vluchters".

 

Fietsbeleving via After Work Rides van Coureur. Sportieve fietstochten in Aalst.